HTML

Folyóméter - folyóiratfigyelgető

Mit írnak az irodalmi és kulturális folyóiratok

Friss topikok

  • bárki314: Kedves Seemann! Hozzáférhető még ez az elemzés valahol? (2019.03.16. 09:25) Ki a tettes?
  • vargarockzsolt: Ezt is meg kéne őrizni. (2015.03.12. 22:22) Kert, kimarkol, zenedoboz, ponty
  • vargarockzsolt: Szántó Dominika és a pénzügyi irodalom Paolo Coelhója. A Rakovszky vers most itt: www.pim.hu/objec... (2015.03.12. 22:11) Interjúk
  • vargarockzsolt: "Nemes Z. Márió szerintem kritikusnak, értekezőnek sokkal jobb, mint költőnek." Akkor most innentő... (2015.03.12. 21:53) Szép és kevésbé szép írások
  • vargarockzsolt: "kíváncsi vagyok, mikor készül film Tóth Krisztina-prózából, mert nagyon alkalmasnak látszik rá" M... (2015.03.12. 21:36) Testtörténetek

Linkblog

Homár-díj Balla D.-nek

2012.09.23. 22:13 Szántó Domingo

Tavaly részt vettem egy komoly tribológiai konferencián, Leedsben. llletve amikor egy tribokémiai cégnek dolgoztam, többször is részt vettem rajta (évente megrendezik, idén volt a haminckilencedik), de tavaly két állás közt voltam, így egy olyan akadémiai intézet utaztatott, ami pusztán néhány személyen keresztül és inkább csak áttételesen volt érintett a témában.

A tribológusok jó fejek, még azt is szemrebbenés nélkül tűrik, amikor egyes kívülállók azzal fitogtatják a tájékozottságukat, hogy az óvszerek síkosításának új perspektívái felől érdeklődnek. (Az ilyesféle kérdésre a szakmának kész válaszai vannak, amelyek súlyossága a kérdező, illetve a kérdezett véralkohol-szintjének függvényében változik; a taglalásukba most nem mennék bele, legyen elég annyi, hogy kivétel nélkül mind nagyon szellemes.) Ezek a konferenciák is mindig jó hangulatúak, ha az ember csak poszterrel készül (itt egy emlékezetes, Neville és Bermúdez tanárnőéktől arról, hogy az öntöttvas kiváltására alkalmas alumínium-szilícium ötvözet hogy reagál a jó öreg Cink-dialkilditiofoszfát-, illetve Molibdén-dialkil-ditiokarbamát-tartalmú kenőanyagokra), akkor nem olyan nagy a stressz sem, hol én magyarázok, mint egy pincér, az érdeklődőknek, hol valamelyik szerzőtársam.

De hogy jön ez ide? Úgy, hogy a tavalyi konferencia Kings Cross-Heathrow hatvannyolc fontos taxiszámláját az akadémiai intézet annak ellenére nem fizette ki nekem, hogy együtt utaztam az intézet egy munkatársával, valamint egy igazgató-helyettesével, és az ő részüket - kártyával fizetve - én előlegeztem meg nekik. Amikor hazaérve benyújtottam a számlát, túl korán volt, aztán két hónappal később túl késő.

Jó, és ez hogy jön ide? Hát, csak az akadémiai intézetek érzéketlen bürokráciát akartam szemléltetni, bevezetésképp Balla D. Károly (Tékozló Homár-díjas) posztjához.

2 komment

Címkék: Balla D. Károly

A bejegyzés trackback címe:

https://folyometer.blog.hu/api/trackback/id/tr464798272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása