HTML

Folyóméter - folyóiratfigyelgető

Mit írnak az irodalmi és kulturális folyóiratok

Friss topikok

  • exterminador: Thomas Mann-nal kapcsolatban ne lehetne nívósan fanyalogni? Nana. (2021.11.09. 21:45) Sajtó, hibák, Weöres, madzag
  • bárki314: Kedves Seemann! Hozzáférhető még ez az elemzés valahol? (2019.03.16. 09:25) Ki a tettes?
  • vargarockzsolt: Ezt is meg kéne őrizni. (2015.03.12. 22:22) Kert, kimarkol, zenedoboz, ponty
  • vargarockzsolt: Szántó Dominika és a pénzügyi irodalom Paolo Coelhója. A Rakovszky vers most itt: www.pim.hu/objec... (2015.03.12. 22:11) Interjúk
  • vargarockzsolt: "Nemes Z. Márió szerintem kritikusnak, értekezőnek sokkal jobb, mint költőnek." Akkor most innentő... (2015.03.12. 21:53) Szép és kevésbé szép írások

Linkblog

Két lábbal a Földön

2013.01.14. 20:11 Szántó Domingo

A Jelenkornak a hetvenéves Nádast köszöntő, még tavaly októberi számában van néhány szép fotó az agg mester lábáról. (Jó, nem csak arról.) A fotók önlábképek, Nádas saját maga csinálta, fektében, különböző városokban, azt hiszem, az iPhone-jával. Valahol - a Nők Lapjában? - olvastam, hogy az analóg fényképészdolgait nemrég elajándékozgatta, azóta csak a telefonjával kattintgat. Addig is, amíg a Jelenkor fel nem teszi a fényképmellékletet, idelinkelem Tom Robinson honlapját, aki hasonló koncepcióval fotózgatja végig a Földet.

4 komment

Címkék: Jelenkor Nédas Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://folyometer.blog.hu/api/trackback/id/tr365018473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cresspahl 2013.01.14. 20:35:40

De micsoda különbség, hogy Robinsonnál két, sőt gyakran három pár láb szemszögéből (ha a lábnak van szeme) látjuk a világot (férfi-nő, apa-anya-gyerek). Nádasnál: a mester magányos lába.

Inkább Minka 2013.01.15. 01:03:45

S akkor még hozzá a magányos öníróasztalképek a mostani Enigmában - sőt! magányos önárnyékképek! Bár a legjobb az öntükröző önkamaszkép önöccsével (kár, hogy nem önkioldóval csinálta).
Tom Robinsonék képein némileg kiábrándító, hogy a nő lábkörmén a lakk majdnem mindenhol ugyanaz a malacrózsaszín: mintha egy úton készült volna a képek nagy része. Nádas viszont jó szokása szerint nem vett fel zoknit a félcipőhöz.

Szántó Domingo 2013.01.15. 12:26:41

@Inkább Minka: Mokaszinhoz a néhai Zwack Péter sem szokott volt zoknit húzni, még nagykövet korában sem. (Meg is szólta a Külügy.) És nem ült repülőre nyakkendőben. Érthető, de el nem fogadható arisztokratizmussal azt mondta: nyakkendőben ügynökök utaznak.

Inkább Minka 2013.01.16. 13:03:10

Helyesbítek: a mostani Enigmában a Komor András szövege van Füst Milánról meg a hisztéria-összeállítás, az előzőek (70. és 71.) a Nádast köszöntők, a családi fotókkal. Komor ezt a szövegét állítólag a Nyugatnak szánta, de Füst legnagyobb bánatára nem hozták le. Ebben írja az egyik író a másik íróról: "Mert minden kor hozzáad valamit magából a benne élő emberhez. S ha csak azt veszem, ami az emberen a legkülsőségesebb, a ruházatát -, egy-egy kor különböző szabású öltözékében különféle módon mozog a test, más gesztusokkal kell élnie a szerelmi vallomásban, a gesztusokhoz más szavak illeszkednek, megmásul maga az érzés is."
Nem tudom, hogy az "önlábképen" a Jelenkorban az miféle lábbeli. De a mezítlábazás és a harc nyakkendővel olyasmi lehet, mint Füstnél a vendégek előtt hordott házikabát.
süti beállítások módosítása