HTML

Folyóméter - folyóiratfigyelgető

Mit írnak az irodalmi és kulturális folyóiratok

Friss topikok

  • exterminador: Thomas Mann-nal kapcsolatban ne lehetne nívósan fanyalogni? Nana. (2021.11.09. 21:45) Sajtó, hibák, Weöres, madzag
  • bárki314: Kedves Seemann! Hozzáférhető még ez az elemzés valahol? (2019.03.16. 09:25) Ki a tettes?
  • vargarockzsolt: Ezt is meg kéne őrizni. (2015.03.12. 22:22) Kert, kimarkol, zenedoboz, ponty
  • vargarockzsolt: Szántó Dominika és a pénzügyi irodalom Paolo Coelhója. A Rakovszky vers most itt: www.pim.hu/objec... (2015.03.12. 22:11) Interjúk
  • vargarockzsolt: "Nemes Z. Márió szerintem kritikusnak, értekezőnek sokkal jobb, mint költőnek." Akkor most innentő... (2015.03.12. 21:53) Szép és kevésbé szép írások

Linkblog

Miről szól a "Háború és béke"?

2011.11.15. 09:09 Szántó Domingo

Megint van a Mozgó Világban Nagy József. Azt hiszem, ő ma a legszórakoztatóbban kérdező újságíró. Most Rogán Antalt piszkálja "A keksz olykor csodát tesz" című interjújában, ha nem is annyira, mint ahogy az ilyesmit megszoktam tőle. (A cím arra utal, hogy Budapest V. kerületének polgármestere a feleségével és a kutyájával együtt cameózott a "Barátok közt"-ben, és az egyik jelenetet csak huszadszorra sikerült felvenni, mert a kutya nem akart ott ugatni, ahol kellett. Ekkor jött a csodakeksz.)

Az interjú szerintem nem túl jó, de néha a blődli szintjéig (lásd mint fent) szórakoztató. Azért nem túl jó, mert a felnőttnek, érettnek, higgadtnak mutatkozó Rogán voltaképp elhatárolódik azoktól az időktől, amikor elég tenyérbemászómódon volt politikus (miközben teljesen lojális a pártjához), úgyhogy mintha alig lenne mivel piszkálni, tényleg szinte csak a "Barátok közt" marad.

A vallásosságról szóló válaszát nem néztem jó szemmel: bár primitívségnek tartom azt a mondatot, hogy "hinni a templomban kell", abban nagyjából egyetértek Arnold Vinickkel, hogy vallási témában nem szabad politikust kérdezni - mert akkor azt fogja mondani, amit hallani akarunk. ("Az elnök emberei" vonatkozó jelenete itt, kb. a 30. másodperctől.)

Néhány kérdés az interjúból, szemléltetésképp:

Monogramos inget hord, pedig az RA nem igazán földművestempó.

Miről szól a Háború és béke?

Ön már középiskolás korában is az a párásodó szemüvegű, kritikus észosztó volt, amilyennek (nem volna jobb ez: "akinek"? - Sz.D.) 1999-ben a Fidesz jezsuitájaként megismerte az ország?

Hol csajozott?

Érdekelte Orbánt a Tóni baja?

És végül két rövid kérdés-válasz (vagy mi):

- Közben az ön korábbi szerepébe megérkezett Szijjártó Péter -megér ő is egy misét... Sekrestye!
- Tessék?
- Sekrestye. Tudja, ahol a pofont kapta a plébánostól. Most ugrott be.
- Ja, tényleg.

Szólj hozzá!

Címkék: mozgó világ nagy józsef

A bejegyzés trackback címe:

https://folyometer.blog.hu/api/trackback/id/tr363384062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása